Aluminiumpartier & fasadglas

Alupartier & dörrar från SAPA, Wicoma & Schüco

Vi tillhandahåller samt monterar aluminiumpartier/dörrar från bla SAPA, Wicoma & Schüco som håller den högsta kvalitén på marknaden. Våra produkter ger många kombinationsmöjligheter och är konstruerade för att uppfylla högsta krav på isolering, stabilitet och underhållsfrihet.

Det finns även många olika tekniska tillval så som olika låstyper, dörröppnare mm.

Inte bara företag - vanligare med fasadglas hemma

Länge var det bara företag och andra stora verksamheter som byggde fasader av glas. Det har förändrats, idag läggs ritas stora panoramaväggar in då det byggs nya villor eller när de byggs till i Mora och andra delar av Dalarna. Fasadglas med aluminiumpartier fungerar även bra som avskiljare i större lokaler. Exempelvis i idrottshallar blir det vanligare och vanligare att man sätter upp glasväggar för att skilja, exempelvis, banor åt. Det ger fint ljus i hela lokalen och dämpar den sammantagna ljudnivån. När ni hör av er till oss så diskuterar vi vad som passar er bäst.

Hela fristående fasader eller som en del av vägg i andra material? Vi har svar på alla era frågor.

Släpp in ljuset med aluminiumpartier och fasadglas

Ljus är svaret på många svåra frågor, speciellt i Skandinavien. Vi mår bättre av det och saker och ting känns enklare när det finns mycket naturligt ljus. Att installera fasadglas med aluminiumpartier som grund är ett bra sätt att få in det eftertraktade ljuset i en lokal eller en plats där det inte var det som prioriterades då det byggdes.

Det finns olika saker att fundera på när man installerar stora glaspartier. Dels om det kommer vara en del av ytterväggen eller och det kommer vara en komplett vägg av glas. Med rätt planering så kan båda alternativen fungera, men det beror också på platsen och andra viktiga förutsättningar. Många vill ha fasadglas på framsidan av verksamhetens byggnad. Det ger ett öppnare intryck för de som besöker en eller arbetar hos en, samtidigt som det bryter av tegel, puts eller annan slags fasad. I de fallen så installeras dörrar i aluminium- och glaskonstruktionen. Det finns ett antal olika lösningar för det och det finns även olika typer av lås att välja bland. Tillsammans med oss så hittar ni det paket som passar er bäst.

Önskar du hjälp eller en offert?