Våra tjänster

Vi utför tex Inglasningar, Blyglas, Aluminiumpartier, inredningsglas, fönsterreprationer & solskydd mm.

Läs mer om några av tjänsterna nedan.

Inglasningar

Vi svenskar älskar sommaren. Så fort vädret tillåter så sitter vi ute, balkonger och uterum används till max under de månader vi har möjlighet. Det äts och fikas ute, sena kvällar njuter man av sina vänner sällskap och en lat eftermiddag tar många en tupplur eller läser en god bok. Vi har tydliga årstider och eftersom den största delen av tiden inte bjuder in till att sitta ute, så får vi maximera detta när vi har chansen.

Läs mer om inglasningar

Aluminiumpartier och fasadglas

Ljus är svaret på många svåra frågor, speciellt i Skandinavien. Vi mår bättre av det och saker och ting känns enklare när det finns mycket naturligt ljus. Att installera fasadglas med aluminiumpartier som grund är ett bra sätt att få in det eftertraktade ljuset i en lokal eller en plats där det inte var det som prioriterades då det byggdes. Dels om det kommer vara en del av ytterväggen eller och det kommer vara en komplett vägg av glas.

Läs mer om aluminiumpartier och fasadglas

Inredningsglas

Om ett kök upplevs som tråkigt eller till och med smutsigt, trots att det egentligen är städat, då är det ofta kakelpartierna som är den felande länken. Det är lätt att det kakel som sitter längs diskbänken och andra arbetsytor tappar i utseende över tid. Det beror på att kakel slits då man försöker få bort ingrodd smuts och stänk från matlagning. Det är även vanligt att fogarna, som är betydligt mer porösa än själva kaklet, blir missfärgat eller till och med angripet av mögel.
Läs mer om inredningsglas

Dusch- och bastuglas

Badrum är dyra att renovera och dessutom så tar det ofta lång tid. Samtidigt är det många som inte har mer än ett badrum där de bor vilket skapar en grogrund för irritation. Därför väntar man gärna med att renovera så länge som möjligt. Men det finns smarta sätt att förnya detta rum, utan att det tar veckor av byggstök. Badrum kan lätt uppfattas som mörka, detta då det ofta inte finns någonstans naturligt ljus skulle kunna ta sig in.
Läs mer om dusch- och bastuglas 

Kontorsglas

För 20-30 år sedan var det vanligt med egna kontor där de anställda kunde stänga dörren om sig. Idag är kontorslandskap av olika slag standard. Här färdas ljudet fritt och stör både möten och för de som arbetar där.  På dessa kontor så är bristen på naturligt ljus och den tidvis höga volymen som kan uppstå vanliga orsaker till att man inte trivs. Det påverkar hur man presterar på jobbet, ens humör och hur man mår rent allmänt.
Läs mer om kontorsglas 

Glasräcken

Ett staket i trä runt altanen eller ett balkongräcke i samma material, det har länge varit standard. Trä behöver skötas om med regelbundna målningar eller nya lager av olja för att hålla sig fräscht. Det är även en lösning man ser på i stort sett alla villatomter över hela landet. Det är med andra ord hög tid att hitta något annat. Genom att byta ut dessa lösningar i trä mot räcken i glas så ger man sin oas den ansiktslyftning den förtjänar.

Läs mer om glasräcken 

Fönsterrenovering

Ett fönster som är i behov av reparation bör ses över så snart som möjligt. Det kan handla om olika sorters skador. Dels kan glaset vara skadat och därmed i behov av att bytas, men även andra delar kan behöva arbetas med. I äldre byggnader så är det ofta tätning av fönstren som står högst på dagordningen. Fönster som läcker luft innebär att inomhusklimatet påverkas. Det blir ett drag de flesta inte uppskattar och det blir svårt att hålla en jämn temperatur i rummen.
Läs mer om fönsterrenovering

Bilglas

Vi erbjuder inte längre stenskottslagning och byte av bilglas. I augusti 2022 tog Carglass i Mora över bilglasverksamheten. Carglass finns i samma fastighet som oss på Älvgatan 58 i centrala Mora. 

Önskar du hjälp eller en offert?